chrome firefox opera safari iexplorer

Українці долучаться до найбільшої екологічної акції «Рухай планету»

08 вересня 2011 о 09:12

24 вересня Україна приєднається до найбільшої в світі екологічної кампанії «Рухай Планету». Одночасно із жителями 180 країн світу українці влаштують марафони, запливи, хороводи, паркур, змагання повітряних зміїв, танці і флеш-моби.

Звичайні люди по всій країні організують безліч яскравих дій для негайного подолання змін клімату. Зокрема, в Києві та обласних центрах України вчителі, поети, спортсмени та пенсіонери вийдуть на головні площі своїх міст, аби розпочати негайні дії проти змін клімату.

Мета акції – привернути увагу до зміни клімату та тих кроків, які кожен з нас має робити вже зараз, аби зупинити кліматичну катастрофу.

Учасники проекту також висунуть вимогу до влади України – зупинити зростання викидів СО2-газів до атмосфери. Окрім того, вони вимагатимуть конкретних кроків для подолання кліматичної кризи – розвитку велосипедної інфраструктури, сортування і переробки відходів, захисту парків і лісів, впровадження відновної енергетики.

Логотипом акцій є стрілка è, що символізує рух від бездумного споживання до збалансованого розвитку.

Кампанія «Рухай Планету» («Moving Planet») є міжнародною подією, організованою людьми із 180 країн світу за ініціативи Міжнародного кліматичного руху 350.org. «Рухай Планету» складатиметься із тисяч заходів, об’єднаних концепцією руху по всьому глобусу.

Наприклад, в Донецьку вже заплановане прибирання берегів озера. В Рахові – парад фейс-арту. А в Києві – найбільший в історії екологічний флеш-данс за участі головного хореографа шоу Майданс-2 Олександра Лещенка.

До речі, минулого року в рамках кліматичної кампанії 350.org «10/10/10 До роботи!» українці організували більше 40 практичних екологічних акцій (утеплення будинків, висадка дерев, сортування відходів тощо) та перший у наші країні День міжрелігійного духовного служіння за збереження життя на Землі.

Майя Заховайко, «Рідна країна»

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути