chrome firefox opera safari iexplorer

У Вінницькому зоопарку народилося маля лами, а в Харкові — бізоненя

28 травня 2021 о 12:00

У Вінниці в Подільському зоопарку з’явилося на світ малятко лами. Про це повідомляє Укрінформ.

«Весь час малюк поряд із мамою. Він добре споживає материнське молоко. Неподалік від них гордо походжає батько малюка. Народження потомства він сприйняв спокійно, тож потреби відокремлювати його в інший вольєр немає», – цитує видання директора Подільського зоопарку Євгена Ткачика.

За його словами, вага новонародженого – близько 30 кілограмів. Появу малюка в родині лам у зоопарку вважають подарунком від Миколи Чудотворця, позаяк дитинча народилося у суботу, 22 травня, в день святого.

Поповнення і в ландшафтному «Фельдман Екопарку», що на кільцевій дорозі в Харкові — перший малюк народився у бізонів.

«Дитинча в родині бізонів з'явилося тиждень тому. Воно зовсім маленьке, в десятки разів менше за своїх батьків-велетнів, але підростає прямо на очах. Від мами воно ні на хвилину не відходить, майже весь час їсть молоко», – зазначив завідувач сектору «Копитні» Сергій Попов.

За його словами, стать малюка ще точно не визначили, а ім'я, за традицією, пропонують вибрати в соцмережах.

"Побачити малюка разом з родичами – в стаді бізонів один самець і три самки – можна в просторому вольєрі, розташованому поруч із зоною «Триозер’я».

Бізони прибули до Харкова 2019 року з біозаповідника «Асканія-Нова».

«Судячи з появи первістка, вони повністю адаптувалися. Розраховуємо збільшити поголів'я і розширити територію вольєра ще на кілька гектарів. Це буде окремий сафарі-комплекс, де поруч з бізонами оселяться інші великі копитні, а також птахи і, можливо, хижаки», – розповів Попов.

Розділи: Туристична

20 квітня

Інші дати
Павло Луспекаєв
1927 –  кіноактор. Знімався в фільмах: роль Верещагіна («Біле сонце пустелі»), «Республіка ШКІД», «Піднята цілина», «Вся королівська рать».
Розгорнути
Ґео (Юрій) Шкурупій 
1903 – український прозаїк, поет, представник напрямку панфутуризм; редактор, кіносценарист.
Розгорнути
 Володимир Шульгін 
1894 – студентський діяч, син Якова Шульгіна, організатор і керівник Української Студентської Громади в Києві. Загинув у бою під Крутами.
Розгорнути