5-6 грудня в галереї D12 відбудеться п'ятий Kiev Food & Wine Festival. На цей раз фестиваль пропонує відзначити свято молодого вина, виробленого в Україні. Не обійдеться і без класики — легендарного французького божоле.
На цей раз фестиваль пропонує відзначити свято молодого вина, виробленого в Україні. Не обійдеться і без класики — легендарного французького божоле.
Традиція свята молодого вина зародилася у Франції ще в 19 столітті, де кожен третій четвер листопада проходити день Божоле Нуво — молодого вина, виготовленого в невеликому регіоні на північ від Ліона з винограду сорту «гаме». Сьогодні цінителі різних країн з нетерпінням чекають нового врожаю, щоб насолодиться неповторним смаком ще несозревшего вина.
Кожен Kiev Food & Wine Festival має свою тематику. Попередній фестиваль був присвячений хлібу і вину, а лейтмотивом п'ятий стане молоде вино, легке і свіже, з абсолютно незабутнім смаком. Дивувати будуть виноробні з різних куточків України. Наприклад, Закарпатська виноробня Cotnar привезе п'ять видів молодого вина: Шардоне, Трамінер, Каберне-совіньон, Леанка і Мускат, який цього року показав себе найкраще за весь час існування виноробні. Для цінителів буде представлено божоле, привезене Wine Time з Франції спеціально для фестивалю. Не залишаться без уваги ординарні, витримані та ігристі вина українських виробників, а також Старого і Нового світу. Кожен відвідувач, сплативши вартість відвідування, отримає келих в подарунок, і зможе гідно оцінити головний напій фестивалю.
Атмосфера п'ятий Kiev Food & Wine Festival буде по-справжньому святковою. Насолодитися можна буде не тільки вином, але і великою різноманітністю глінтвейну, аромат якого вже давно вважається невід'ємним атрибутом Різдва. З їжі — м'ясо, морепродукти, делікатеси і сири: тверді, м'які, пресовані і благородні. Особливим блюдом стануть смажені каштани, традиційне ласощі різдвяних фестивалів у всьому світі.