chrome firefox opera safari iexplorer

«Шахтар» здійснив найбільший трансфер в історії українського футболу

05 лютого 2016 о 12:17

Донецький «Шахтар» продав бразильця Алекса Тейшейру за 50 млн євро до китайського «Цзянсу Сайнті» та встановив новий трансферний рекорд українського футболу

Про це повідомляє Еспресо.TV з посиланням на офіційний сайт «Шахтаря».

«Шахтар» дякує Алексу за час, проведений в команді, бажає йому успіхів у новому клубі ", — йдеться в офіційній заяві гірників.

Алекс Тейшейра виступав за «Шахтар» з 2010 року. За цей час він зіграв 223 матчі, в яких забив 89 голів. У поточному сезоні на його рахунку 26 точних ударів. Тейшейра п'ять разів ставав чемпіоном України, тричі вигравав національний кубок.

Трансфер бразильского півзахисника став найдорожчим в історії українського футболу. Попередній рекорд також належав донецькому «Шахтарю», який у 2013 році за 40 млн євро продав іншого бразильця – Фернандінью – до англійського «Манчестер Сіті».

3 травня

Інші дати
Народився Микола Яковченко
(1900, м. Прилуки, Чернігівська область – 1974) - український актор театру та кіно. З 1928 року грав на сцені Київського театра імені Івана Франка. Головні ролі - Бублик, Довгоносик («Платон Кречет», «В степах України»), Пеньйонжка («Мартин Боруля»), Лящ («Останні»), Оверко («Фараони»), Распер («Ділок») та інші.
Розгорнути