chrome firefox opera safari iexplorer

Україна у рейтингу миролюбності — на 82-му місці

07 квітня 2011 о 21:04

Україна посіла 82 місце в рейтингу миролюбності за версією Стокгольмського інституту досліджень проблем світу (SIPRI). 

Слідом розташувалися США. Росія опинилася на 136 місці між Зімбабве і Пакистаном. 

Усього в списку 144 держави. Лідером рейтингу і найбільш миролюбною державою визнана Нова Зеландія. Останнє, 144-е місце відведено Іраку.

Повністю рейтинг миролюбних країн поки не опублікований. На сайті SIPRI зазначено, що звіт буде офіційно представлений 11 квітня.

Рейтинг складається на основі 23 показників, поділених на три категорії. Перша категорія оцінює терміном внутрішніх і міжнародних конфліктів, в яких бере участь та чи інша країна, наступна категорія відображає соціальну ситуацію і рівень безпеки всередині держави, третя група показників відповідає за мілітаризацію.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути