chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні світ відзначає День друзів – свято, що так і не стало офіційним

09 червня 2017 о 13:12

В усьому світі сьогодні, 9 червня, відзначають Міжнародний день друзів. Хоч це свято неофіційне, але люди повсюди у цей день вітають тих, з ким розділяють приємні і важкі моменти життя.

Вперше день друзів відзначили в США у 1935 році. Тоді американський Конгрес вирішив призначити першу неділю серпня Національним днем дружби. Вже пізніше цю дату перенесли на 9 червня. Хоча Міжнародний день дружби в Україні і світі офіційним так і не став.

У 1958 році ООН теж вирішила відзначити День друзів, однак конкретної дати для святкування так і не обрали. Значно пізніше, у своїй 65-й сесії Генеральна Асамблея ООН в резолюції від 27 квітня 2011 року встановила Міжнародний день дружби. Датою свята обрали 30 липня. Основою для цього свята була Декларація та програма дій в галузі культури миру та Міжнародного десятиріччя культури миру і ненасильства в інтересах всієї планети.

Дружбі присвячені й інші свята. Так, у третю неділю серпня відзначають День жіночої дружби, а третій тиждень травня – Тиждень давніх та нових друзів, є навіть Міжнародний місяць дружби – лютий.

Джерело: ZIK
Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути