chrome firefox opera safari iexplorer

Микола Томенко презентує у Білій Церкві фільм із циклу «7 чудес України: історичні міста та містечка»

21 березня 2018 о 10:57
iPress.ua

Ініціатор Всеукраїнської акції «7 чудес України: історичні міста та містечка» Микола Томенко презентує фільм про туристичні цікавинки міста-переможця Білу Церкву. Показ відбудеться в 22 березня.

Всеукраїнська акція «7 чудес України: історичні міста та містечка» — це вже V етап всеукраїнської акції «7 чудес України», ініціатором і організатором якої є Фонд Миколи Томенка «Рідна країна».

Стартувала акція у березні 2016 року. 1 червня серед усіх заявок на участь від представників місцевих громад, громадських організацій, туристичних компаній, вищих навчальних закладів тощо Оргкомітет відібрав 21 фіналіста, які протягом літа-осені мали можливість презентувати для журналістів та громадськості свої міста, щоб позмагатися за звання переможця. Паралельно з презентаційними прес-турами відбувалося Інтернет-голосування на офіційному сайті акції www.7chudes.in.ua та анкетування експертів.

Переможці традиційно визначалися за сумою результатів Інтернет-голосування та опитування експертів (50/50). До числа 100 експертів входять керівники національних заповідників, музеїв, кафедр туризму вищих навчальних закладів України, науковці та експерти у галузі туризму, представники туристичних компаній, що займаються внутрішнім туризмом.

Міський голова міста Біла Церква Генадій Дикий отримав нагороду з рук генерального директора Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника Любомира Михайлини.

Прем’єрний показ фільму відбувся 11 березня на телеканалі ZIK, а коротку версію Телеканал ICTV показав восени. Переглянути його ви можете на сайті «Рідна країна».

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути