chrome firefox opera safari iexplorer

Конституційний Суд визнав незаконною «крадіжку мандату»

21 березня 2018 о 15:04
rudenko.kiev.ua

Про це лідер партії «Рідна країна» Микола Томенко повідомив на своїй сторінці у Facebook.

"От мої університетські колеги-юристи звернули увагу на рішення Конституційного Суду України від 21 грудня 2017 року. Як відомо, це рішення стосувалося конституційного подання 49 народних депутатів України щодо відповідності Конституції (конституційності) виключення кандидатів у народні депутати України з виборчого списку політичної партії.

Справа в тому, що у рішенні КС йдеться й загалом про співвідношення вільного та імперативного мандату.
І найважливіше, у рішенні КС зафіксовано:
“Дострокове припинення повноважень народного депутата України МОЖЛИВЕ ЛИШЕ НА ПІДСТАВІ ЗАКОНУ, В ЯКОМУ МАЮТЬ БУТИ ВИЗНАЧЕНІ УМОВИ І ПОРЯДОК ТАКОГО ПРИПИНЕННЯ“.

Зрозуміло, що в Україні відсутній даний Закон і ухвалення рішення про позбавлення мандату у підвалах Києва та на таємному засіданні ЦВК ПРЯМО СУПЕРЕЧИТЬ КОНСТИТУЦІЇ, що і підтвердило відповідне РІШЕННЯ КС.

Додаємо це рішення КС до нашої справи у Європейському суді з прав людини і переконаний, що Порошенко-Гройсман-Охендовський спільно з юристами Черновецького понесуть відповідальність за “крадіжку мандату”.

Нагадаємо, що у 2016 році Миколу Томенка незаконно позбавили депутатського мандату через його вихід з фракції.

Розділи: Політика

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути