chrome firefox opera safari iexplorer

Якого м'яса українці споживають найменше

05 липня 2018 о 10:42

В Україні курятина користується попитом як на внутрішньому, так і на міжнародному ринках. Водночас свинина забезпечує лише внутрішній ринок. Її експортний потенціал обмежений через поширення африканської чуми свиней. Найменш популярне м'ясо серед українців — яловичина.

Минулого року вона зайняла 5,2% в обсязі українського м'ясного випуску. На внутрішньому ринку випуск української яловичини зменшився на 6,6% порівняно з 2016-м. Головним чином власники великої рогатої худоби зосередилися на випуску молока, пише Pro-Consulting.

2017 року вітчизняні виробники забезпечили 96,8% внутрішнього ринку. Частка імпорту збільшилася за рік з 2,5% до 3,2%. В основному завозяться сорти яловичини преміум-сегмента для роздрібної торгівлі та ресторанів.

За умов низького внутрішнього попиту, Україна на міжнародні ринки поставляє 30-40 тис. т яловичини щороку.

За словами експертів, для реалізації експортного потенціалу, вітчизняним виробникам необхідно адаптувати своє виробництво під міжнародні вимоги. Йдеться про підвищення якості та глибини переробки м'яса. Адже його транспортування на великі відстані можливе лише у замороженому вигляді.

Розділи: Суспільство

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути