chrome firefox opera safari iexplorer

«Митці на прицілі»: творча зустріч з нагоди 130-ї річниці з дня народження Михайла Драй-Хмари

09 жовтня 2019 о 16:02
uk.wikipedia.org

10 жовтня о 14:00 в читальному залі Наукової бібліотеки ім. М. Максимовича в Інститут філології КНУ імені Тараса Шевченка — офіційна (бул. Тараса Шевченка, 14, кім. 32) з нагоди 130-ї річниці з дня народження українського поета, літературознавця та перекладача, випускника Університету Святого Володимира Михайла Опанасовича Драй-Хмари (1889—1939) відбудеться творча зустріч, присвячена одному з видань серії «Митці на прицілі».

Автором наукового проекту й упорядником книги, де зібрані твори поета та матеріали його слідчої справи, є кандидат філологічних наук, заступник директора Інститут літератури ім.Т.Г.Шевченка НАН України Сергій Гальченко. В зустрічі також візьме участь земляк Михайла Драй-Хмари – доктор політичних наук, лідер Громадського руху «Рідна країна» Микола Томенко.

Додатково відвідувачам буде представлено виставку видань літературно-наукової спадщини поета з фондів університетської Бібліотеки та праць, присвячених його життю та діяльності.
Запрошуємо на захід студентів, аспірантів та викладачів Інституту філології, а також усіх, хто цікавиться українською літературою доби Розстріляного відродження. 

Розділи: Суспільство

8 вересня

Інші дати
8 вересня відзначають:
  • День танкіста.
  • День працівників газової, нафтової та нафтопереробної промисловості України.
  • День пам’яті жертв фашизму.
  • Міжнародний день солідарності журналістів.
  • Міжнародний день грамотності.
Розгорнути
Олександр Івахненко
1931 – український художник, заслужений діяч мистецтв України. Автор перших поштових марок незалежної України.
Розгорнути
Народилася Наталія Ужвій
(1898 – 1986), українська акторка театру та кіно. Народна артистка СРСР, лауреат Державної премії ім.Т.Шевченка. В її репертуарі близько 213 ролей у театрі та 20 у кінофільмах («Назар Стодоля», «Кармелюк», «Тарас Шевченко», «Украдене щастя», «Українська рапсодія»).
Розгорнути