chrome firefox opera safari iexplorer

Музей Івана Кожедуба

  • 41100 Сумська обл., м.Шостка, вул. Леніна, 2

  • (05449) 4-79-24
Про музей:

Музей Івана Микитовича Кожедуба є відділом Шосткинського міського краєзнавчого музею. Музей міститься у приміщенні гуртожитку, де в роки навчання в технікумі проживав тричі Герой Радянського Союзу І.М.Кожедуб.

В експозиції музею представлені  фотографії, документи, особистості речі І.М. Кожедуба: військова форма, листи, записники, льотна книжка тощо, які були передані музею як самим Іваном Микитовичем, так і родичами героя. Тут знаходяться й авторські книги Івана Кожедуба «Служу Батьківщині», «Вірність Вітчизні».

Відвідувачі музею мають можливість озна­йомитися з макетами літаків періоду війни.

Музей обладнано кіно- та відеотехнікою, яка дає змогу пере­глянути відеофільми про І.М. Кожедуба та документальні кінострічки про Велику Вітчизняну війну.

В музеї експонуються роботи художників Шосткинщини та інших регіонів України, які беруть участь у щорічних пленерах на батьківщині героя.

У виставковій залі музею  щомісяця влаштовуються тематичні та художні виставки, на яких демонструють свої роботи художники, майстри декоративно-ужиткового мистецтва, різноманітні творчі об’єднання.

У сквері біля музею, просто неба, створено експозицію бронетехніки, яка налічує 12 одиниць.

 

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути