chrome firefox opera safari iexplorer

Влада Одеси перейменує площу Незалежності

01 червня 2011 о 09:25

Керівництво Одеської міськради має намір перейменувати площу Незалежності. Майдану хочуть присвоїти ім'я Бориса Дерев'янка на честь редактора газети «Вечерняя Одесса», який загинув 14 років тому від кулі кілера.

«Дерев'янко працював у районі нинішньої площі Незалежності (до проголошення державної незалежності України іменувалася площею 50-річчя СРСР – прим. ред.). І я вважаю, що буде нормально і правильно, якщо ця площа буде перейменована на честь Дерев'янка, а існуючу площу ім. Дерев'янка (колишня площа Конституції СРСР) — на площу Незалежності», — заявив перший заступник міського голови Сергій Черненко.

Нагадаємо, 11 серпня 1997 року редактор газети «Вечерняя Одесса» Борис Дерев'янко був застрелений найманим вбивцею, якого лише через 14 років було затримано і засуджено. Замовника злочину досі не знайшли.

У 1999 році Одеська міськрада, очолювана тоді Русланом Боделаном, ухвалила рішення перейменувати площу на честь Дерев'янка.

Наразі ж керівництво Одеської мерії також планує перейменувати вулицю Затишну в Уютную, вулицю Скісну – в Косвенную, вулицю Івана і Юрія Лип у мікрорайоні Ближні Млини — у вулицю Федора Пішеніна. Це викликало хвилю протестів городян, які звинуватили міську владу у відверто русифікаторській політиці.

 

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути