chrome firefox opera safari iexplorer

Чи приживеться в Україні СМС-контроль за учнями?

13 жовтня 2010 о 11:49

У Вінницькій області до кінця року планують запровадити так званий «СМС-щоденник», нову систему повідомлень про прогули та успіхи школярів. Суть його полягає в тому, що в СМС-режимі батьки отримуватимуть інформацію про успішність та дисципліну своїх дітей безпосередньо зі шкільного сервера.

Вартість таких послуг, за словами представників проекту, становитиме 5 грн. на місяць. Послуги надаватимуться згідно з укладеними договорами, а оплату батьки проводитимуть або через банк або через платіжні термінали. Для малозабезпечених сімей такі повідомлення будуть направлятися безкоштовно.

Зараз такою системою повідомлення батьків активно користується вінницький ліцей №7 та школа №12. У ліцеї вже створили «інформаційний штаб», у базі даних — понад тисячу номерів телефонів батьків. СМС-повідомлення розсилаються двічі на тиждень. Інколи доводиться відсилати по 200 СМС на день. Та вчителі не нарікають: для полегшення текстового набору підготували спеціальні шаблони. Батькам новація подобається. Учням — не завжди.

За матеріалами СТБ та www.myvin.com.ua 

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути