chrome firefox opera safari iexplorer

В Україну тимчасово заборонили ввозити овочі з Євросоюзу

11 липня 2011 о 10:46
В Україну тимчасово заборонили ввезення з країн Євросоюзу деяких продуктів рослинного походження без офіційного документа про проведення дослідження на бактерії групи кишкової палички.

Як повідомили у прес-службі Державної ветеринарної та фітосанітарної служби, серед цих продуктів картопля, помідори, цибуля, капуста, морква, буряк, огірки, бобові та деякі інші. Такий документ повинен видавати уповноважений орган країни-експортера, або овочі повинні досліджуватися в державних лабораторіях ветеринарної медицини.

Таке рішення ухвалено Міністерством аграрної політики та продовольства України та Головною державною інспекцією з карантину рослин, з метою попередження ввезення на територію України небезпечних продуктів рослинного походження.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути