chrome firefox opera safari iexplorer

Україна потрапила до двадцятки країн із найвищими податками

13 липня 2011 о 10:37

Україна увійшла до двадцятки європейських країн з найвищим податком на прибуток. Зі ставкою податку на прибуток країна посіла 17 і 18 місця.

Про це свідчить рейтинг Центру економічного аналізу «РІА-Аналітика».

Найвищий податок виявився на Мальті — 35%, далі йдуть Франція — корпоративний податок на прибуток тут становить 34,4%, Бельгія — 34%, Італія — 31,4% та Іспанія — 30%.

Найнижчий податок на прибуток виявився у Молдові, де ставка податку дорівнює 0%. У кінці рейтингу зі ставкою в 10% розташувалися також Кіпр і Болгарія.

До числа країн із найнижчими податками потрапили також Ірландія — 12,5%, Латвія і Литва — 15%.

Як повідомлялося, Україна увійшла до п'ятірки найгірших економік світу. Такого висновку дійшов журнал Forbes, проаналізувавши макроекономічні показники більшості країн світу за останні роки і прогнози розвитку до 2012 року.

Найгіршою економікою світу на середину 2011 року журнал визнав Мадагаскар. Другою в списку виявилася Вірменія, третьою — Гвінея, а п'ятірку найгірших економік світу замикають Україна і Ямайка.

Що стосується України, то про неї в рейтингу сказано, що її ВВП на душу населення знаходиться на рівні таких країн як Сербія і Болгарія. При цьому інфляція на Україні складає близько 10%. Заважають розвиватися Україні корупція, погані державне управління і судова система.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути