chrome firefox opera safari iexplorer

У Словаччині припиняє видання єдина українська газета

18 липня 2011 о 15:17

15 липня 2011 року у Пряшеві через обмеження фінансування вийшов останній номер єдиної української газети у Словаччині «Нове життя».

За інформацією газети, із грантових фондів заступника голови уряду СР, для її видання у 2011 році за загадкових причин було виділено наполовину менше грошей у порівнянні з минулим і попередніми роками.

Редакція та видавець — Союз русинів-українців Словаччини — надзвичайно стурбовані таким фактом і не бачать гарантій того, що вдасться видавати газету.

У зв'язку з цим, Центральна рада СРУСР звернулася відповідним листом до компетентних інстанцій, щоб вирішити питання видавництва єдиної української газети у Словацькій Республіці.

«За рішенням Центральної ради СРУСР цим номером редакція тимчасово припиняє регулярне видання газети. Якщо в найближчому майбутньому видавцеві вдасться знайти відповідні кошти, видання газети буде відновлено», — йдеться в заяві редакції газети «Нове життя».

27 квітня

Інші дати
Народився Олександр Беретті
(1816, м.Петербург, Росія – 1895) – український та російський архітектор, син Вікентія Беретті. Участник проектування Володимирського собору в Києві. За проектами Олександра Беретті збудовано 23 будівлі в ряді міст України. За проектами його батька Вікентія Беретті (14.06.1781 – 1842) в Києві збудовані будівлі Київського університету, обсерваторії і інституту благородних дівиць (нині Жовтневий палац).
Зелена піна лісу молодого Дрімотно плеще, як на морі шум. Блакитні тіні впали на дорогу, Заворожили мудрі бджоли ум. Стоять дуби замислено і строго. Тут — перейшовши молодий самум — Собі поставлю келію убогу, Щільник пахучий для останніх дум. (Максим Рильський)
Розгорнути