chrome firefox opera safari iexplorer

У Харкові готуються відзначати День Державного прапора

19 серпня 2011 о 09:43

До Дня державного прапора у Харкові на площі Свободи пройдуть дві акції.

Про це повідомив директор Департаменту із взаємодії з правоохоронними органами, оборонної, мобілізаційної роботи та цивільної оборони Харківської міськрадиВалентин Топчій.

За словами голови ХОО УНП Василя Третецького, в рамках акції «Рідний прапор нас єднає» планується розгорнути прапор розміром 45 на 30 метрів, який передадуть до Харкова з Івано-Франківська, а потім відправлять до Чернігова. Цей прапор, пошитий вдовою донецького шахтаря Марією Дебелятковой, до недавнього часу вважався найбільшим у світі прапором Україні.

 Прапор, який розгорнуть активісти однієї з поліичних сил буде більше. Його розміри - 70 на 50 метрів.

День Державного прапора в Україні відзначається щорічно 23 серпня. Відповідний Указ в 2004-му році підписав президент Леонід Кучма.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути