chrome firefox opera safari iexplorer

Рушник, довжиною у 8.5 метрів — презентували у Донецьку

23 серпня 2011 о 11:33

Рушник, довжиною у вісім із половиною метрів — презентували у Донецьку. Його вишили — до двадцяти-річчя незалежності України.

Працювали над витвором - 18 народних майстрів регіону, серед яких — один чоловік. Вишита доріжка маками, васильками, трояндами та соняшниками. При цьому, використовували кольори, притаманні донецькому регіону – це чорний, червоний, блакитний та жовто-зелений. Рушник Єдності — зберігатиметься у донецькому краєзнавчому музеї.

Артем Ловягін, методист Донецького обласного учбово-методичного центру культури: «Рушник це є символ єдності нашої області. Майстри вклали в нього всю свою любов не тільки до своєї області, але й до України, тому що рушник є символом України. Рушник вишивали дівчини, коли готувалися до весілля, рушник обов'язково вишивали до народження дитини, рушник вишивали, коли зустрічали гостей хлібом-сіллю. Тому ми, звичайно, підтримуємо нашу традицію».

Джерело: 5 канал
Розділи: Новини культури

1 травня

Інші дати
Народилася Нонна Копержинська
(1920, м. Київ – 1999) - українська актриса театру і кіно. Народна слава прийшла до неї після ролей у фільмах «За двома зайцями» і «Королева бензоколонки».
«Нонна Копержинська не грала на сцені – вона на ній жила, і в цьому її можна порівняти з Амвросієм Бучмою». (Галина Яблонська).
Розгорнути