chrome firefox opera safari iexplorer

Взимку електроенергія знову може подорожчати

01 вересня 2011 о 10:22

За словами члена НКРЕ Костянтина Теличко, другий етап підвищення тарифів передбачений національним планом дій на 2011 рік із запровадженням положень програми соціально-економічного розвитку на 2011—2014 роки, – пише«Сегодня».

Теличко повідомив, що комісія поки не визначилася з динамікою можливого зростання тарифів на електроенергію, а остаточне рішення буде прийнято тільки після отримання даних від міністерства енергетики та вугільної промисловості та міністерства соціальної політики.

На даний момент НКРЕ розглядає різні варіанти перегляду тарифів, але, за словами Теличко, диференціація за обсягами споживання буде збережена.

Він додав, що оптимальним варіантом приведення тарифів до економічно обгрунтованого рівня є їх поетапне підвищення на 25% протягом 3 років (всього – 6 етапів).

При цьому, на думку члена НКРЕ, зараз обгрунтованим рівнем тарифів для населення є 1,06 гривні/ кВт-год (з ПДВ).

Нагадаємо, з квітня 2011 року НКРЕ підвищила тарифи для населення на 15%. Тоді тариф на електроенергію для населення при споживанні менше 150 кВт-година на місяць підвищився до 28,02 коп. / кВт-год, при споживанні понад 150 кВт-год тариф підвищився до 36,48 коп. / кВт-год.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути