chrome firefox opera safari iexplorer

В Україні вперше за добу створять електронну книгу

09 вересня 2011 о 08:48

У суботу, 10 вересня, понад 20 українських письменників, а також редактори, дизайнери та ілюстратори протягом доби будуть брати участь у створенні електронної книги. Про це УНН повідомили організатори заходу.

Учасникам доведеться за 24 години пройти всі етапи електронного книговидання — від ідеї та створення тексту до презентації готового видання. На очах у свідків вони оберуть тему майбутньої книги та стануть до її написання, повідомляється у прес-релізі. Пізніше до процесу підключаться ілюстратори, редактори та дизайнери.

Подібний захід відбудеться в Україні вперше.

Подія пройде за підтримки міжнародної громадської організації «Інтерньюз-Україна», в офісі якої в 2009 році групою інноваторів був створений перший «Журнал за 24 години», що поклав початок руху «За 24 години» в Україні.

Серед співавторів першого тому «Книги за 24 години» — Анатолій Дністровий, Ірена Карпа, Лариса Денисенко, Андрій Кокотюха, Міла Іванцова, Антон Санченко, Максим Кідрук, Тарас Лютий, Катерина Бабкіна, Павло Коробчук та інші українські автори.

Завершальним етапом стане презентація книги на екрані електронного рідера.

Довідка

«Інтерньюз-Україна» — міжнародна громадська неприбуткова організація в галузі медіа. Представництво «Інтерньюз-Нетворк» в Україні відкрилося в 1992 році.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути