chrome firefox opera safari iexplorer

Українцям можуть заборонити дізнаватися стать дитини

13 вересня 2011 о 18:19

Медзакладам можуть заборонити повідомляти батькам стать їхньої майбутньої дитини. Про це йдеться у проекті резолюції Ради Європи.

Заборона, на думку експертів РЄ, потрібна, щоб уникнути випадків селективного аборту (переривання вагітності, якщо стать дитини виявляється не такою, яку хотіли б батьки), які зараз «набувають загрозливих масштабів».

Як стверджується в доповіді РЄ, у країнах колишнього СРСР і на Балканах, що недавно стали членами Ради Європи, ситуація стає критичною. «Найчастіше вагітність переривається, якщо майбутня мати вагітна дівчинкою. Так, у Вірменії й Албанії співвідношення новонароджених хлопчиків і дівчаток становить 112 до 100, а в Грузії – 111 до 100», – зазначається у доповіді.

Заборона може стосуватися не тільки тих країн, де зафіксовані випадки селективних абортів, а й усіх 47 держав-членів Ради, у тому числі й України. Проект резолюції буде обговорюватися на Парламентській асамблеї Ради Європи від 3-го до 7-го жовтня 2011 року, пише ІА «Світ освіт» з посиланням на Daily Telegraph.

Джерело: ZIK
Розділи: Громадянська Суспільство

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути