chrome firefox opera safari iexplorer

Бензин в Україні знову подорожчає

19 вересня 2011 о 13:08

На кінець вересня варто чекати подорожчання бензинів в середньому на 20 копійок у зв'язку з підвищенням з 1 вересня акцизних ставок, вважає директор консалтингової компанії «А-95» Сергій Куюн.

«Я думаю, що найближчим часом будуть зміни. Швидше за все, бензин подорожчає копійок на 20», — сказав він.

У той же час, підкреслив Куюн, кінцева вартість дизельного палива не повинна змінитися.

Крім того, експерт не чекає якихось змін у вартості бензину у зв'язку зі змінами в Податковому кодексі, що стосуються екологічного податку, і що набувають чинності з 1 жовтня. Нагадаємо, цими змінами був змінений агент оподаткування: замість оптових компаній і мереж АЗС, екологічний податок стягуватиметься з імпортерів і виробників палива.

«Річ у тому, що цей податок вже платять. Причому, як я розумію, навіть переплачують. Адже оскільки не було ясності хто його повинен платити, платили по кілька разів. Насправді він незначний, тому на цінах його дуже важко відстежити», — вважає Куюн.

Нагадаємо, з 1 вересня втратила силу поправка до Податкового кодексу про дію понижених акцизів на бензин, що діяла з квітня 2011 року.

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути