chrome firefox opera safari iexplorer

Кінофестиваль «Молодість» відкриє 3D стрічка Єжи Гофмана

30 вересня 2011 о 08:15

З 22 по 30 жовтня у столиці відбудеться міжнародний кінофестиваль «Молодість». Подію відкриє фільм польського режисера Єжи Гофмана «Варшавська битва. 1920».

«Це перший польський фільм, зроблений у технології 3D, — каже генеральний директор кінофестивалю Андрій Халпахчі. — Стрічка присвячена подіям 1920 року, коли армія маршала Юзефа Пілсудського зупинила більшовицьку навалу на Польщу на чолі з Левом Троцьким. Також тут є романтична історія кохання. У фільмі знялися зірки польського і російського кіно: Олександр Домогаров, Богуслав Лінда, Міхал Жебровський. Роль Пілсудського виконує Даніель Ольбрихський. Єжи Гофман пообіцяв приїхати на фестиваль разом з акторами стрічки».

У конкурсі фестивалю боротимуться студентські фільми, дебютні короткометражні і повнометражні роботи. Халпахчі каже, що відбіркова комісія переглянула 198 надісланих картин.

«В українських прем'єрах поза конкурсом представимо фільм про Чорнобиль „Земля відчуження“. Він зроблений спільно з Францією. Режисер — Мішель Боганім. Стрічку показували на цьогорічному Венеційському кінофестивалі. Головну роль у ньому виконала Ольга Куриленко. Фільм знімався в Україні. Він наполовину україномовний, наполовину російськомовний — відображає мовну ситуацію в Україні. Всього у національній програмі буде 20 українських картин. Також на „Молодості“ буде представлена програма франкомовного і німецькомовного кіно, фільми зі Скандинавії», — підкреслив Халпахчі.

Головні покази фільмів пройдуть у кінотеатрі «Київ». Бюджет цьогорічного фестивалю — $500 тис.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути