chrome firefox opera safari iexplorer

Кінофестиваль Молодість оголошує конкурс короткометражних фільмів

02 березня 2012 о 17:46

Київський міжнародний кінофестиваль Молодість оголошує конкурс короткометражних фільмів Jameson Shoot'n'PLAY. В ньому може взяти участь будь-хто. Роботи оцінюватиме міжнародне журі.

Конкурс Jameson Shoot'n'PLAY покликаний поповнити сінематеку сучасного українського короткометражного кіно та довести: щоб стати режисером, перш за все необхідне прагнення до самовираження через кіно, повідомили Корреспондент.net організатори проекту.

Для участі в конкурсі Jameson Shoot'n'PLAY, фінал якого відбудеться 16 березня, не знадобляться професійне обладнання та значні кошти, проект пропонує творчій молоді створити власні короткометражні фільми всього за 8 днів.

Автор найкращого, на думку міжнародного журі, фільму отримає Grand Prix проекту: візит на Galway Film Festival, Голуей, Ірландія в період 10-15 липня 2012 року.

Деякі умови участі в Jameson Shoot'n'PLAY:

— До участі в проекті допускається 30 осіб або творчих груп, які 7 березня перші зареєструються в конкурсі. Початок реєстрації: 12:00.
— На зйомки фільму відводиться 8 днів: фільм тривалістю максимум 10 хвилин повинен бути знятий в цей проміжок часу (7-15 березня) і містити кадр, що підтверджує дату зйомки. Робота повинна бути представлена до 15 березня, 14:00.
— Автори не мають обмежень у виборі жанру або коштах зйомки, є лише загальна тематика, або символ проекту — чотирилисник конюшини й формальні вимоги до кінцевого кінопродукту.
— Міжнародне журі в складі чотирьох осіб оцінюватиме й вибиратиме переможця 16 березня о 21:00. Гран-прі проекту — оплачена поїздка та акредитація режисера фільму-переможця на Galway Film Festival, Голуей, Ірландія в період 10-15 липня 2012 року. Кожен фільм-учасник буде відзначений спеціальним заохочувальним подарунком від організаторів Jameson Shoot'n'PLAY.

Регламент проекту, умови участі та вимоги до робіт оголошуються на офіційному сайті molodist.com і на сторінці facebook у спеціально створеній групі, починаючи з 1 березня.

25 квітня

Інші дати
Вероніка Черняхівська 
1900 – українська письменниця, поетеса-лірик, перекладачка (медичні праці, «Місячна долина» Дж. Лондона, «Прорість» Е. Золя, «Олівер Твіст» Ч. Діккенса). Онука письменника М. Старицького.
Розгорнути
Народився Микола Трублаїні (Трублаєвський Микола)
(1907, с. Вільшанка, Вінницька область – 1941) - український письменник, автор творів для дітей та юнацтва - «Мандрівки», «Шхуна «Колумб», науково-фантастичного роману «Глибинний шлях».
«Будь хоробрим, витривалим. Це потрібно для Батьківщини, для тебе самого. Учись у мужніх, кмітливих, стійких, наслідуй їх. Вони допоможуть тобі стати справжнім громадянином...» (Микола Трублаїні)
Розгорнути