chrome firefox opera safari iexplorer

IV Всеукраїнський фестиваль українського бойового звичаю «Гайдамака»

Дата події:1-2 жовтня 2011 р.
Місце події:Київ, Труханів острів, Контрактова площа
Більше про подію:

Поширенню любові до історії України, її героїв-захисників сприяє Всеукраїнський фестиваль українського бойового Звичаю «Гайдамака», який уже кілька років поспіль проводиться у Києві.

Організатором фестивалю є громадська організація «Братство козацького бойового Звичаю «Спас». Фестиваль покликаний сприяти відновленню козацького духу, показу Бойового Звичаю войовничого козацтва, піднесенню національної свідомості сучасних українців.

Цього року в рамках фестивалю «Гайдамака» відбудеться «Козак-квест». Команди-учасниці, котрі покажуть найкращі результати отримають 1000, 750 та 500 гривень козацьким «золотом». Козацьке «золото» буде упаковене у мішечки та підійде для оплати товарів та послуг по всій території України :-).Крім того, команда-переможець отримає пам'ятний подарунок від організаторів фестивалю. Поміж іншим, всі учасники отримають чудову можливість побротись у справжніх козацьких забавах, яких не знайдеш на вулицях сучасного міста, зможуть перевірити свої сили та знання, а під кінець насиченого дня усі охочі зможуть посмакувати ще й неперевершеним козацьким кулішем.Тим же, хто не виграє, партнери та друзі фестивалю «Гайдамака» теж приготували невеличкі гостинці.

Детально про правила проходження квесту Вам пояснять перед стартом. Інструктаж проходитиме з 11:00 на місці реєстрації. А до того Вам необхідно знати, що змагання проходитимуть між командами по 5 людей та триватимуть близько 3-х годин. Ми очікуємо, що фініш, виставлення оцінок та завершення КОЗАК-КВЕСТУ пройде до 5-ї вечора, тобто розраховуйте на увесь світловий день суботи, 1-го жовтня.На себе бажано вдягнути міцний осінній одяг, з яким не шкода погігати хащами Труханого острова та повалятись на траві.Решту вам розажуть та покажуть уже на місці.

Програма IV-го всеукраїнського фестивалю «Гайдамака»

1-ий день (1 жовтня 2011 року)
Козак-квест.
Місце проведення: Труханів острів.
Час: з 9.00 до 10.00 збір команд на Поштовій площі.
Реєстрація: з 9.30 на Трухановому острові (відразу за пішохідним мостом).
Інструктаж: 11.00
Початок квесту: 12.00
Закінчення квесту: орієнтовно 16.30
Суть: пройти всі козацькі випробування зі своєю командою і виграти гайдамацький скарб.
Головний приз: 1000 гривень (7 кг гривеників); 2-е місце 750 гривень; 3-є місце 500 гривень.

2-й день (2 жовтня 2011 року)
Ярмарок майстрів.
Місце: Контрактова площа.
Час: 12.00 – 18.00
Суть: алея майстрів, козацькі забави, майданчики бойових мистецтв, кобзарі і багато чого іншого.
Святковий концерт.
Місце: Культурно-мистецький центр НаУКМА (КМЦ).
Час: 19.00 – 22.00
У програмі: нагородження переможців Козак-квесту, показові виступи козацьких традиційних бойових мистецтв.
Виступи гуртів: Гайдамаки, ТаРута, Рутенія, Тінь Сонця.
Вартість концерту: 40 грн.

Джерело: thisisukraine

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути