chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних у Києві пройде фестиваль українського бойового звичаю

01 жовтня 2011 о 11:13

1-2 жовтня у Києві вже вчетверте пройде Всеукраїнський фестиваль українського бойового звичаю «Гайдамака».

Організатором фестивалю є громадська організація «Братство козацького бойового звичаю «Спас». Фестиваль покликаний сприяти відновленню козацького духу, показу бойового звичаю войовничого козацтва, піднесенню національної свідомості сучасних українців, повідомляють організатори.

Цього року в рамках фестивалю «Гайдамака» відбудеться «Козак-квест». Команди-учасниці, котрі покажуть найкращі результати отримають 1000, 750 та 500 гривень козацьким «золотом».

Козацьке «золото» буде упаковене у мішечки та підійде для оплати товарів та послуг по всій території України.Крім того, команда-переможець отримає пам'ятний подарунок від організаторів фестивалю.

Поміж іншим, всі учасники отримають чудову можливість побротись у справжніх козацьких забавах, яких не знайдеш на вулицях сучасного міста, зможуть перевірити свої сили та знання, а під кінець насиченого дня усі охочі зможуть посмакувати ще й неперевершеним козацьким кулішем. Тим же, хто не виграє, партнери та друзі фестивалю «Гайдамака» теж приготували невеличкі гостинці.

Квест-змагання проходитимуть 1 жовтня між командами по 5 людей та триватимуть близько 3-х годин. На себе бажано вдягнути міцний осінній одяг, з яким не шкода погігати хащами Труханого острова та повалятись на траві.Решту вам розажуть та покажуть уже на місці, повідомляють організатори.

З детальною програмою фестивалю можна ознайомитися тут.

За матеріалами  thisisukraine

 

 

 

19 квітня

Інші дати
Мар’ян Крушельницький
1897 – український актор, режисер. Один із фундаторів українського театру.
Розгорнути
Народився Марко Бараболя (Рознійчук Іван Федорович)
(1910, с.Ділове Закарпатська область - 1945) - український письменник-сатирик, «королем закарпатського гумору» називали його сучасники.
«Не сумуйте, полонини ! Засихайте, сльози! Зацвітайте, черемшини! Смійтесь, верболози» (Марко Бараболя)
Розгорнути