chrome firefox opera safari iexplorer

За два тижні почнуть будувати залізницю «Бориспіль-Київ»

13 жовтня 2011 о 11:14

Будiвництво залiзничної гілки вiд Києва до мiжнародного аеропорту «Бориспiль» може розпочатися упродовж двох тижнів.

Про це заявив голова Державного агентства з iнвестицiй та управлiння нацiональними проектами («Укрнацпроект») Владислав Каськiв, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

«Ми буквально днями чекаємо на пiдписання останнього документа – технічної угоди, пiсля чого надiйдуть кошти вiд китайського „Ексiмбанку“. Таким чином, ми до кiнця цього року розпочнемо органiзацiйнi роботи – підготовку майданчикiв, примiщень, технiчних умов для роботи. Очiкуємо офiцiйного оголошення про початок будiвництва протягом двох тижнiв», — сказав вiн.

За словами Каськiва, термiн будiвництва становитиме 18 мiсяцiв вiд моменту офiцiйного початку.

Крiм того, вiн зазначив, що кошторис проекту може бути переглянуто: «Нинi ми навмисно, щоб оптимiзувати усi витрати на цей проект iз державного бюджету, замовили контрольне технiко-економiчне обгрунтування. Думаю, за мiсяць-пiвтора уточнимо цифри».

За його словами, довжина залiзничної вiтки за пiдсумками вже проведеної оптимiзацiї становитиме не 18 км, як планувалося ранiше, а 4,9 км.

Крім того, розглядається можливiсть скорочення довжини перонiв на станцiях у зв'язку з можливою експлуатацiєю двоповерхових потягiв.

Як вiдомо, Україна та Китай 20 червня 2011 року пiдписали остаточний контракт про надання кредиту у розмiрі $372,31 мільйона пiд державнi гарантiї для будiвництва залiзниці мiж Києвом та аеропортом «Бориспiль».

Рамкова угода, укладена мiж ДП "Мiжнародний аеропорт «Бориспiль» i Китайською нацiональною корпорацiєю машинної iндустрiї та генеральних пiдрядiв у вереснi 2010 року, дає змогу Українi отримати кредитне фiнансування обсягом до $1 мільярда. Вона передбачає будiвництво залiзницi протяжнiстю 8 км вiд Києва до аеропорту «Бориспiль», будiвництво чотирьох вокзалiв i забезпечення залiзницi електропоїздами.

«Укрнацпроект» оцiнює вартiсть будiвництва залiзничного сполучення мiж Києвом та аеропортом «Бориспiль» у 2,979 мільярда гривень.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути