chrome firefox opera safari iexplorer

На Тернопільщині спорудили найбільший гарбузовий замок

17 жовтня 2011 о 09:02

15 жовтня у Забаражі (Тернопільська область), під час проведення першого фестивалю галицько-волинських страв «Фест гарбуз», спорудили найбільший в Україні гарбузовий замок.

Досягнення було зафіксовано представником «Книги рекордів України» – передає власкор ЗІКу.

«Рекорд України. Категорія «Вперше» – виготовлення і презентація найбільшого замка побудованого з гарбузів», – вказано у дипломі.

Каркас самої споруди зроблений з металевого будівельного риштування. Гарбузи нанизані на дерев’яні шпажки.

«Для будівництва замку було використано близько семи тисяч гарбузів вирощених на Тернопіллі. Вони практично всі одного розміру 30 см на 30 см», – розповів заступник голови ТОДА Петро Гоч.

Замок будували три дні. Його спорудили силами студентів тернопільських вишів та збаражчани.

За словами організаторів, замок з гарбузів, туристи зможуть побачити ще місяць. Коли овочі почнуть псуватися споруду розберуть.

2 травня

Інші дати
Народився Микола Вілінський
(1888, м. Голта, Херсонська область – 1956) – український композитор, педагог. Автор симфонічних сюїт, кантат, вокально-хорових обробок українських, російських і молдавських народних пісень, романсів, камерно-інструментальних творів, а також ряду теоретичних робіт і статей. Вважається засновником баладного жанру в український фортепіанній музиці.
«Микола Миколайович Вілінський був прекрасним музикантом і прекрасною людиною. На всіх його творах лежить печать справжнього таланту і всі вони показують тонкий смак і велику професійну майстерність автора.» (Борис Лятошинський)
Розгорнути
Народився Володимир Лучицький
(1877, м. Київ – 1949) - український геолог, петрограф. Велике значення мають його роботи з вивчення Українського кристалічного щита, Криму. Відкрив родовищ графітів, каолінів. Склав гідрогеологічні та геологічні карти України.
Розгорнути