chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві створять штаб допомоги бездомним

24 жовтня 2011 о 17:14

Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов розпорядився організувати в місті соціальне патрулювання в зимовий період з 1 грудня 2011 року до 1 квітня 2012 року. Згідно розпорядження буде утворено міський оперативний штаб допомоги бездомним особам, а на базі будинку соціального піклування сформують три спеціальні виїзні бригади. Про це УНН повідомили в прес-службі КМДА.

Головному управлінню праці та соціального захисту населення доручено при несприятливих погодних умовах у зимовий період вишукати можливість щодо збільшення на 30% кількості ліжко-місць у Київському центрі соціальної адаптації престарілих, інвалідів та інших осіб, що не мають постійного місця проживання (в с. Ясногородка Вишгородського району Київської області).

Районні держадміністрації зобов’язано на базі районних установ соціального захисту створити банки одягу та взуття для бездомних, залучивши до їх наповнення спонсорські, благодійні та меценатські кошти, гуманітарну допомогу від установ, громадських організацій та громадян.

Головне управління охорони здоров’я має забезпечити надання медичної допомоги безпритульним у лікувальних установах, а також послуг «швидкої допомоги» за викликом виїзних бригад соціального патрулювання.

6 травня

Інші дати
Народився Лев Каплан
(1899, м. Могилів-Подільський - 1972) - український художник, графік реалістичного напряму. Автор числених плакатів, ілюстрацій до книжок, карикатур.
"Художник - гармонізатор суспільства, його душа, так само, як і поет, духовний провідник, людина, котра об'єднує націю." (Лариса Дем'янишина)
Розгорнути
1686 — між Росією і Річчю Посполитою було підписано угоду, названу — «Вічним миром».
Сусідні держави в черговий раз між собою ділили українські землі. Підписана угода підтверджувала умови Андрусівського перемир'я 1667 р. Він закріпив за Росією Смоленськ з околицями, Лівобережну Україну з Києвом, Запоріжжя і Сіверську землю з Черніговом і Стародубом. "Вічний мир" 1686 р. насправді був початком анексії українських територій.
«Для всіх ти мертва і смішна, Для всіх ти бідна і нещасна, Моя Україно прекрасна, Пісень і волі сторона» (Олександр Олесь)
Розгорнути