chrome firefox opera safari iexplorer

На київських площах встановлять велетенські м'ячі

31 жовтня 2011 о 13:59

Напередодні Євро-2012 на столичних площах встановлять велетенські скульптури м’ячів.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА, оприлюдненому на сайті мерії.

Так, збільшені копії футбольного м’яча з'являться на клумбі на Європейській площі, на Поштовій площі (на перетині Володимирського та Боричевого узвозів), на площі Перемоги та на в'їзді в столицю поблизу Харківської площі.

Їх планують встановити до 1 квітня. Простоять скульптури до 1 липня.

Крім того, прикрасять зовнішню поверхню купола ТРЦ «Глобус» на Майдані Незалежності. Її оформлять під футбольний м’яч на період з 1 грудня 2011 року до 1 липня 2012 року.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути