chrome firefox opera safari iexplorer

У столичних парках встановлять художні композиції з рослин

10 січня 2013 о 12:36

У 2013 році фахівці комунального об’єднання «Київзеленбуд» планують встановити у парках і скверах столиці тривалі художні фігурні композиції з рослин.

Перша грандіозна фігура Орла, висота якої досягає 6 м., а розмах крил – 13 м., буде встановлена у квітні на території центральної частини міста, повідомляє прес-служба КМДА.

За словами генерального директора КО «Київзеленбуд» Михайла Царенка, для втілення цього задуму запросять як вітчизняних фахівців, так і зарубіжних.

Спочатку ландшафтні дизайнери працюють над макетом топіарію, потім виготовляють металевий каркас, встановлюють його та, залежно від характеру топіарію (з живих рослин чи сухих матеріалів) здійснюють відповідне оформлення. Сьогодні вже монтують каркас Орла, який буде виготовлено із сухих гілок з обробкою за спеціальною технологією.

Президент об’єднання майстрів топіарного мистецтва Василь Андропов пообіцяв, що фігури радуватимуть око киян та гостей міста від 5 до 10 років, адже вони обробляються спеціальним протипожежним і антисептичним матеріалом. Наступним же спільним кроком комунального об’єднання і топіарного дизайнера буде створення скульптури Вовка за мультфільмом «Жив був пес».

Зауважимо, що топіарне мистецтво знане ще за часів Римської імперії, сьогодні набуває популярності в Європі. Художня фігурна стрижка дерев та кущів робить привабливим місця відпочинку та є органічним поєднанням ландшафтної архітектури місцевості.

23 квітня

Інші дати
Народився Василь Земляк (Вацик)
(1923, - с. Конюшівка Вінницької обл. - 1977) - український письменник, видавець, кіносценарист.  Найбільше визнання здобула дилогія "Лебедина зграя" (фільм "Вавилон - ХХ") і "Зелені млини".
Розгорнути
Народився Григорій Тютюнник
(1920, с.Шипівка Полтавська область – 1961) - український письменник. Автор роману «Вир».
«Кажуть, що дуже мудрий чоловік оту всю техніку військову видумав. А я мислю так, що якби найшовся такий, що все оте попалив, той був би наймудріший...» (Григорій Тютюнник
Розгорнути
Народився Іван Шмальгаузен
(1884, м. Київ - 1963) - біолог. Всесвітньо відомий теоретик еволюційного вчення XX ст.
Розгорнути