chrome firefox opera safari iexplorer

Столичним театрам уріжуть фінансування

17 листопада 2011 о 17:10

Наступного року в бюджет Києва закладається не 100% заробітної плати працівникам театрів, як це було завжди, а лише 80%. Про це заявив депутат Київради від БЮТ Олександр Бригинець.

Таким чином, за його словами, театри будуть змушені підняти вартість квитків на свої вистави, що призведе до зменшення кількості відвідувачів.

«Це значить, що зменшиться соціальна функція закладів культури – найбідніші верстви киян будуть позбавлені доступу на спектаклі. Недофінансування культури – моральний злочин проти міста. Театри легко зруйнувати, але жоден із зруйнованих театрів так і не зміг відновити свою роботу», — сказав Бригинець.

Він додав, що «нинішня владна київська команда не виявляє поваги до культури», все більше ускладнюючи життя митцям і закладам культури.

19 вересня

Інші дати
19 вересня відзначають:
  • День народження смайла.
  • Йом Кіпур.
 
Розгорнути
Народився Анатоль Вахнянин
(1841, с. Синява, Польща - 1908) - україньский композитор та педагог, автгоопери "Купало", музики до драми Т. Шевченка "Назар Стодоля". Перший голова товариства "Просвіта"
Ярій, душе. ярій, а не ридай. У білій стужі сонце України. А ти шукай - червону тінь калини, На чорних водах - тінь її шукай, де горстка нас
Розгорнути
Народився Григорій Мінх

(1836, с. Грязі, Росія - 1896) - вчений інфекціоніст та епідеміолог. Автор класичних фраз про чуму та проказу,  влив собі кров хворого на тиф, щоб довести заразність  крові хворого.

Розгорнути