chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці збільшать кількість велодоріжок і велопарків

21 листопада 2011 о 12:42

Заступник голови Київської міської державної адміністрації (КМДА) Руслан Крамаренко заявив, що у Києві біля станцій метро і в центральній частині планується встановити 50 велопарковочних майданчиків і 250 велосипедних паркомісць.

Як повідомляє прес-служба КМДА, під час громадського обговорення проекту Стратегії розвитку Києва до 2025 року кияни висловили побажання щодо розвитку велосипедної інфраструктури — будівництва велопарковок, велодоріжок, окремих смуг і розмітки дорожнього плолотна.

«Стратегія передбачає створення доступної інфраструктури для екологічних засобів пересування, таких як вело-та електротранспорт. Наприклад, пропонується ідея створення велопарковок біля станцій метро, ​​щоб до будинку люди могли дістатися на велосипеді — так зване рішення проблеми останньої милі. В якості пілотного району облаштування велодоріжок обраний Лівий берег, велостоянки ж будуть встановлені у центрі міста та біля станцій метро найбільш заселених масивів — усього 50 майданчиків і 250 велосипедних паркомісць», — зазначив заступник голови Крамаренко.

За його словами, щоб мотивувати киян пересісти з авто на більш екологічний транспорт, пропонується створити перехоплюючі автопарковки біля транспортних вузлів поза центром столиці.

Нагадаємо, що відповідно до Стратегії розвитку Києва, до 2025 року 10% жителів Києвапересядуть з автомобілів на велосипед.

1 травня

Інші дати
Народилася Нонна Копержинська
(1920, м. Київ – 1999) - українська актриса театру і кіно. Народна слава прийшла до неї після ролей у фільмах «За двома зайцями» і «Королева бензоколонки».
«Нонна Копержинська не грала на сцені – вона на ній жила, і в цьому її можна порівняти з Амвросієм Бучмою». (Галина Яблонська).
Розгорнути