chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці пройде Велодень

25 травня 2011 о 10:45

28 травня у центрі столиці пройде велопарад. Шлях від Європейської до Михайлівської площі перетвориться на живий ланцюг із тисяч велосипедистів, повідомляють організатори.

Мета параду прихильників двоколісного транспорту — пропагувати здоровий та активний спосіб життя та екологічної альтернативи міському авто, створення цивілізованих умов для велосипедистів у містах.

Учасники Велодня виступають за безпеку та взаємоповагу на дорогах, створення безпечних та зручних велодоріжок, встановлення велопарковок у громадських місцях.

За словами організаторів, з кожним роком до акції долучається все більше учасників. Окрім Києва, Велодень відбудеться у Вінниці, Донецьку, Житомирі, Запоріжжі, Луцьку, Івано-Франківську, Одесі, Харкові, Чернігові та в інших містах.

Велопарад 2011 розпочнеться загальним збором велосипедистів о 9.00 на Європейській площі.

Стартуватимуть колони о 10.00 і їхатимуть за маршрутом: Європейська площа — вулиця Хрещатик — Бессарабська площа — вулиця Велика Васильківська — площа Льва Толстого — вулиця Володимирська — Михайлівська площа.

Як відомо, Велодень у форматі велопараду проводиться вже вп'яте. Велосипедна спільнота Києва ще у 2004 році вперше провела в столиці акцію «На роботу на велосипеді».

Минулого року у київському Велодні взяли участь близько 7 тисяч велосипедистів. Також акція пройшла у 20 інших містах України.

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути