chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці пройде Велодень

25 травня 2011 о 10:45

28 травня у центрі столиці пройде велопарад. Шлях від Європейської до Михайлівської площі перетвориться на живий ланцюг із тисяч велосипедистів, повідомляють організатори.

Мета параду прихильників двоколісного транспорту — пропагувати здоровий та активний спосіб життя та екологічної альтернативи міському авто, створення цивілізованих умов для велосипедистів у містах.

Учасники Велодня виступають за безпеку та взаємоповагу на дорогах, створення безпечних та зручних велодоріжок, встановлення велопарковок у громадських місцях.

За словами організаторів, з кожним роком до акції долучається все більше учасників. Окрім Києва, Велодень відбудеться у Вінниці, Донецьку, Житомирі, Запоріжжі, Луцьку, Івано-Франківську, Одесі, Харкові, Чернігові та в інших містах.

Велопарад 2011 розпочнеться загальним збором велосипедистів о 9.00 на Європейській площі.

Стартуватимуть колони о 10.00 і їхатимуть за маршрутом: Європейська площа — вулиця Хрещатик — Бессарабська площа — вулиця Велика Васильківська — площа Льва Толстого — вулиця Володимирська — Михайлівська площа.

Як відомо, Велодень у форматі велопараду проводиться вже вп'яте. Велосипедна спільнота Києва ще у 2004 році вперше провела в столиці акцію «На роботу на велосипеді».

Минулого року у київському Велодні взяли участь близько 7 тисяч велосипедистів. Також акція пройшла у 20 інших містах України.

 

27 липня

Інші дати
Володимир Воробйов
1876 – професор анатомії, член АН УРСР. Засновник школи функціональної динамічної анатомії. Створив у Харкові перший у світі «Музей становлення людини». Автор «Атласу анатомії людини» в 5 т.
Розгорнути
Володимир Маковський
1870 – український учений у галузі турбінобудування. Засновник вітчизняної наукової школи газотурбобудування.
Розгорнути
Народився Іван Гнатюк
(1929, с. Дзвинячі Тернопільської обл. - 2005) -  український поет. Автор збірок "Паговіння", "Калина", "Повнява", "Жага", "Життя", "Дорога", "Чорнозем", "Турбота" та ін.
Розгорнути
Народився Володимир Короленко
(1853, м.Житомир – 1921) — письменник, журналіст, публіцист і громадський діяч. Автор вторів «Сліпий музикант», «У поганому товаристві», «Сорочинська трагедія» та ін.
«Ні, не вихваляти треба терор, а застерігати від нього, звідки б він не виходив. І благо тій стороні, яка першою зуміє відокремитись від кривавого туману, й першою згадає, що мужність у відкритому бою може йти поряд із людяністю і великодушністю до переможеного… Історія нас розсудить…». (Володимир Короленко).
Розгорнути