chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні пройде велопарад дівчат у сукнях

14 травня 2011 о 11:05

Сьогодні центральними вулицями Києва проїдуть велосипедистки у сукнях та з квітами.

Старт о 12.00 на вулиці Хрещатик (навпроти метро).

Мета Велопараду дівчат — привернути увагу до проблем велосипедистів та заохотити більше містян пересідати на велосипеди, адже це зручно навіть у повсякденному та святковому одязі, повідомляє Асоціація велосипедистів Києва.

«Як показує досвід Європи, їздити на велосипеді можна в будь-якому зручному одязі — у сукні, костюмі та навіть на підборах. Щоб заохотити більше людей пересідати на велосипеди, навіть не маючи спеціального спортивного одягу, ми й проводимо цей велопарад», — пояснила організаторка події, голова АВК Ірина Бондаренко.

Після пробігу учасниці планують розбитися на групи та попити кави у кав'ярнях, а також попросити книги скарг і пропозицій, аби написати туди прохання встановити велопарковки.

Велопарад дівчат має стати першою подією у Велофесті-2011 — Місяці велосипедних подій у Києві, що проходитиме з 14 травня по 14 червня.

Інші велосипедні події Велофесту можна знайти на сайті Асоціації велосипедистів Києва.

Такі ж акції пройдуть одночасно у Львові, Донецьку, Одесі та Херсоні.

Як відомо, Велопарад дівчат в Україні проводиться уже вдруге. Перший відбувся у вересні минулого року у Києві та Полтаві та зібрав близько півсотні велосипедисток у столиці та близько тридцяти у Полтаві. Цього року на велопараді очікують вп'ятеро більше велосипедисток.

 

29 березня

Інші дати
Марія Вольвач
1841 – українська поетеса, письменниця, громадсько-культурна діячка.
Розгорнути
Народилася Марійка Підгірянка
1891 – Марійка Підгірянка (Марія Ленерт-Домбровська) – українська поетеса, педагог. Авторка збірки поезій «Відгуки душі», поеми «Мати-страдниця», книжок для дітей «Вертеп», «Святий Миколай на Підкарпатській Русі», «Малий Василько», «Кравчиня Маруся», «Юркова мандрівка», «Зайчик і Лисичка», байок, казок, пісень, загадок.
«Спіть, діточки, спіть, Віченька стуліть ! Дрібен дощик стукотить, Вікнам казку гомонить… Дрібен дощик пада там, А тут тихо, тепло нам. При матусі рідненькій, У світличці чистенькій. Спіть, діточки, спіть. Віченька стуліть» (Марійка Підгірянка)
Розгорнути