chrome firefox opera safari iexplorer

МОЗ видаватиме дипломи цілителям

28 листопада 2011 о 13:57

Міністерство охорони здоров’я розпочало роботу над новим порядком видавання та анулювання спеціального дозволу на заняття народною медициною. Про це УНН повідомили у прес-службі МОЗ України.

Спеціальний дозвіл видаватиметься винятково МОЗ України. Рішення про видавання документа прийматиметься комісією з п’яти фахівців упродовж тридцяти робочих днів від дня подавання документів.

Такий документ стане обов’язковим для нетрадиційних спеціалістів, які не мають медичної освіти. Усі охочі отримати офіційний дозвіл проходитимуть атестацію та експертизу для підтвердження цілительських здібностей.

Окрім особистих даних цілителя вказуватимуть методи лікування, на які фахівець з народної медицини отримав дозвіл у держави.

Проведення експертизи поданих документів і спеціальний дозвіл коштуватиме 2 мінімальні зарплати.

Як повідомляв УНН, 18-20 листопада 2011 року в Києві проходила триденна виставка-форум ефективних методів і засобів народної та нетрадиційної медицини «Імунітет. Усі способи профілактики та зміцнення організму».

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути