chrome firefox opera safari iexplorer

Державне радіо розпочинає проект з історії християнства

08 грудня 2011 о 17:34

Національна радіокомпанія України розпочинає спеціальний проект – цикл програм під загальною назвою «Історія Християнської Церкви».

Про це повідомляє "Українське радіо".

Цикл позиціонується як духовно-просвітницька акція, що має повернути українців до кращого розуміння своєї історії, місця нашої держави в контексті розвитку світової християнської культури, значення наших видатних діячів Церкви, прославлених українських святих, духовних пастирів, полемістів, предстоятелів Церкви у загальній картині становлення християнства у світі.

До виготовлення заплановано понад 100 програм у формі коротких історичних художньо викладених нарисів, якими буде охоплено часи від Різдва Христового до сьогодні.

Від появи, народження  Церкви на землі, через часи гонінь, єресей, Вселенських соборів, Середньовіччя, Реформації – і аж до теперішніх часів, до становлення сучасної картини побутування християнства в Україні і світі.

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути