chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні стартує саміт Україна — ЄС

19 грудня 2011 о 09:14

Сьогодні, 19 грудня, в Києві відбудеться XV саміт Україна — Євросоюз.

Як очікується, о 12:05 відбудеться зустріч Президента України Віктора Януковича з головою Ради ЄС Германом ван Ромпеєм та головою Єврокомісії Жозе Мануелем Баррозу у вузькому колі.

О 12:40 розпочнеться пленарне засідання XV Саміту Україна-Європейський Союз. Виступи на початку засідання будуть транслюватися в прямому ефірі Першого Національного. О 13:50 відбудеться зустріч Януковича, ван Ромпея і Баррозу з представниками ЗМІ.

Напередодні Янукович заявив, що впевнений в успішності саміту. Він зазначив, що 2011 рік був для України «особливо відповідальним на стратегічному євроінтеграційному напрямку».

У повідомленні Ради Євросоюзу йдеться, що питання політичної асоціації та економічної інтеграції будуть основними на порядку денному саміту Україна-ЄС. Європейський Союз під час саміту також має намір підняти питання виборчого правосуддя як системної проблеми, символом якого стала екс-прем'єр Юлія Тимошенко.

Раніше в МЗС України заявили, що парафування Угоди про асоціацію з Євросоюзом може не відбутися 19 грудня під час саміту Україна — ЄС. Брюссель заявив, що поки не бачить підстав для підписання угоди.

30 квітня

Інші дати
Народився Василь Шевчук
(1932, с. Бараші Житомирської обл. - 1999) - український письменник, автор поетичних збірок, повістей, історичних романів,  дилогії про Тараса Шевченка  "Син волі", переспіву "Слова про Ігорів похід".
Розгорнути
Народився Олександр Федоровський
(1885, м.Лебедин, Сумська область - 1939) - український геолог, палеонтолог. Автор розвідок та статей з геології та археології Харківщини.
Розгорнути
Народилася Олександра Єфименко
(1848, Росія – 1917) - український історик, етнограф. Перша жінка – доктор історії в Російській імперії. Автор праці «Історія українського народу».
Два кольори мої два кольори Оба на полотні, в душі моїй оба. Два кольори мої два кольори: Червоне то любов, а чорне то журба. (Дмитро Павличко).
Розгорнути