chrome firefox opera safari iexplorer

У Києві відкрилась художня виставка «Пейзаж 21 століття»

22 грудня 2011 о 11:35

«Пейзаж 21 століття» — виставка із такою назвою відкрилася в одній із столичних галерей.

На експозиції представлені твори трьох відомих митців — Анатолія Криволапа, Олега Тристола та Антоніо Менегетті. Перший — насьогодні є найдорожчим українським художником. Цьогоріч на одному із аукціонів у Нью-Йорку його картина «Степ» пішла з молотка за майже 99 тисяч доларів, при стартовій ціні у 30 тисяч. Не дешевше обійдуться і роботи італійця Менегетті, на які його надихнула українська земля. По завершенню виставки в Україні — її повезуть до Великої Британії та США.

Олег Мазін, куратор виставки: "Все художники, представленые на выставке, участвуют в этом жанре — пейзаж. И моя задача, как куратора, заключалась в том, чтобы их совместить".

Анатолій Криволап, художник: "Я — антиглобаліст. Тому своїми картинами намагаюсь передати самобутність кожного куточка нашої землі, кожного краю, кожної країни".

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути