chrome firefox opera safari iexplorer

Паркувальникам знову дозволили збирати гроші з українців

16 січня 2012 о 18:32

Кабінет Міністрів переніс на весну обов'язкове оснащення парковок паркоматами та автоматичними в'їзними та виїзними терміналами.

"Введення паркоматів відкладається на один квартал - до 31 березня включно", — заявив міністр регіонального розвитку, будівництва і житлово-комунального господарства Анатолій Близнюк.

До прийняття такого рішення уряд спонукали численні звернення органів місцевої влади й самоврядування. «Далеко не всі міста, на відміну від мільйонників, мають достатньо розвинену сферу паркування, оператори ринку часто не мають достатнього обсягу коштів на значні інвестиції, якими є придбання й обслуговування паркомата або термінала», — пояснив міністр.

На сьогодні, за орієнтовною оцінкою міністерства, для обладнання всіх відведених майданчиків для платного паркування в країні необхідно встановити близько 7 тис. паркоматів.

Як повідомлялось, з 1 січня поточного року на українських парковках виник хаос, оскільки згідно з постановою Кабміну з 2012 року плата за паркування машина мала стягуватись лише через паркомати.

Проте орендарі майданчиків проігнорували постанову уряду від 2009 року і за 2 роки не спромоглися встановити необхідне обладнання.

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути