chrome firefox opera safari iexplorer

У Черкасах відсвяткують «Калинову Масляну»

21 лютого 2012 о 21:14

25 лютого о 12:00 у Черкасах розпочнеться святкування Масляної, яке цього року відбудеться і на площі 700-річчя.

Комітети самоорганізації населення «Калиновий», «Кривалівський», «Припортовий» та «Дніпровський» запрошують усіх охочих на «Калинову Масляну».

Місцеві активісти наготують удома млинців, вареників та інших українських страв, якими пригощатимуть гостей свята.

«Свято відбудеться в народному стилі. Зокрема, виступатимуть хорові колективи «Дніпряни», «Злагода» хор ветеранів «Азоту» та Придніпровського району. Також буде багато народних розваг і цікавих конкурсів», — розповідає голова комітету самоорганізації населення «Калиновий» Сергій Хомутов.

Одним із тих, хто підтримав активних черкащан у проведенні свята, став депутат Черкаської міської ради, голова громадської організації «Рідне місто Черкаси» Сергій Отрешко. «Калиновому» мікрорайону він допомагає вже не вперше.
– Приємно, що в нашому місті є небайдужі люди, які беруть активну участь і в благоустрої, і в проведенні подібних святкових заходів, – каже Сергій Отрешко. – Тому всіляко намагаємося сприяти їм і підтримувати такі ініціативи. Гадаю, що свято сподобається не тільки жителям навколишніх мікрорайонів, а й усім черкащанам, які на ньому побувають.

За матеріалами прес-служби ГО «Рідне місто Черкаси»

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути