chrome firefox opera safari iexplorer

Відкриття виставки ікон XVIII-XX ст «Святого Лику чистота»

Дата події:11 квітня 2012
Місце події:Донецьк, художньо-виставковий центр «АРТ-Донбас»
Більше про подію:

У всі часи ікона була дорогоцінним і збереженим з роду в рід релігійним свідченням відданості, вірності християнської душі людським цінностям.

Перед іконою в молитві людина схиляє голову, просить Божого заступництва і вірить, що буде почутою. Перед іконою людина стає чистішою і умиротвореною.

Напередодні Великодня, одного із самих Великих Православних свят, 11 квітня 2012 року в місті Донецьку, в найбільшому художньо-виставковому центрі України «АРТ-Донбас» відкриється виставка ікон, що є найбільш повним зібранням експонатів за виставкову історію нашої країни.

Ця подія є значною не тільки для православних віруючих, для яких ікона є символом Божественної присутності. Іконопис — цілий напрям в живописі, багатюща спадщина світової культури, що має художню, історичну та естетичну цінність.

В експозицію виставки увійшло зібрання ікон з колекції галереї «АтрибутЪ». Будуть представлені зразки відомих іконописних центрів Росії та Україні, роботи різних шкіл і періодів.

Мета виставки — відродження традицій духовної культури, популяризація християнських цінностей. Немає сумнівів, що це благий захід розширить у свідомості відвідувачів територію добра.

26 жовтня

Інші дати
Народився Дмитро Бортнянський
(1751, м. Глухів, Сумська область – 1825) - український композитор і диригент. Спільно з Березовським М.С. створив новий тип хорового концерту. Церковно-вокальний стиль Д.Бортнянського є вершиною тогочасного мистецтва.
Як славен наш Господь в Сіоні, Не може висловить язик, Великий в небесах на троні, Всесильний пан земних владик. Один Господь, один Ти славний, В сонячнім світлі й блиску зір явний! (Дмитро Бортнянський)
Розгорнути