chrome firefox opera safari iexplorer

В'єтнам атакує невідома хвороба, країна просить про допомогу

20 квітня 2012 о 14:23

Симптоми невідомої хвороби спостерігаються у 170 в'єтнамців, не менше 17 чоловік від недуги вже померли, повідомляє Інтерфакс-Україна з посиланням на заяву в'єтнамської влади.

Першими симптомами хвороби є підвищена температура, втрата апетиту, поява висипки на руках і ногах. Зараз з подібними симптомами госпіталізовано близько 100 осіб, десять з яких — у критичному стані.

На думку влади В'єтнаму, у разі раннього виявлення хвороба піддається лікуванню, але несвоєчасне надання допомоги призводить до проблем з печінкою, а пізніше — до функціональної недостатності інших життєво важливих органів.

У зв'язку з раптовим спалахом захворювання країна звернулася до Всесвітньої організації охорони здоров'я з проханням вислати спеціалістів для встановлення точних діагнозів.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути