chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні День довкілля в Україні

21 квітня 2012 о 00:08

День довкілля відзначається в Україні щорічно у третю суботу квітня з 1998 року, згідно з Указом Президента України «Про День довкілля» № 855/98.

Цього дня громадські організації зазвичай проводять заходи, спрямовані на поліпшення стану навколишнього середовища, очищення водних джерел, озеленення, збереження заповідних об’єктів, поширення екологічних знань.

Спочатку свято було задумано для того, щоб відзначити Стокгольмську конференцію з довкілля, яка стала однією з найважливіших в історії екологічного руху.

Цього дня була заснована UNEP (United Nations Environment Network) — Екологічна програма ООН, яка зараз є основним організатором та ідеологом Дня довкілля.

У 2012 році Український День довкілля припадає на 21 квітня.

Розділи: Суспільство

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути