chrome firefox opera safari iexplorer

Сьогодні у світі відзначають День молоді

10 листопада 2012 о 09:05

Цей день було встановлено на честь заснування 29 жовтня — 10 листопада 1945 року у Лондоні Всесвітньої федерації демократичної молоді (ВФДМ) під час Всесвітньої конференції молоді.

Ця історична конференція була скликана за ініціативою Всесвітньої ради молоді, яка була створена під час Другої світової війни для боротьби із фашизмом. Уперше на конференцію зібралося більше 30 мільйонів представників 63 національностей, що входили до міжнародного молодіжного руху.

Відтоді міжнародне об'єднання молодіжних організацій — це центр міжнародного демократичного молодіжного руху, що об'єднує молодь всього світу, незалежно від політичних і релігійних поглядів, расової і національної приналежності.

ВФДМ веде боротьбу за мир, права молоді, незалежність народів, інтернаціональне об'єднання прогресивної молоді; проти колоніалізму, неоколоніалізму, фашизму і расизму.

Найвідомішим заходом, який проводить ВФДМ, є фестиваль молоді і студентів. 1-й Всесвітній фестиваль молоді і студентів відбувся у Празі у 1947 році і зібрав 17 тисяч учасників.

Окрім Всесвітнього дня, у багатьох країнах відзначають також власні Дні молоді. В Україні цей день відзначається щорічно в останню неділю червня відповідно до Указу Президента України від 22 червня 1994 року N 323/94 «Про День молоді». Згідно із цим указом, свято було встановлене «На підтримку ініціативи молодіжних об'єднань і організацій України».

Розділи: Суспільство