chrome firefox opera safari iexplorer

На вихідних у Києві відкриють грандіозну виставку голландських тюльпанів

25 квітня 2012 о 15:51

Вже цими вихідними кияни та гості столиці зможуть помилуватися яскравими килимами із голландських тюльпанів на схилах Співочого поля на Печерську, повідомляє Київзеленбуд.

У суботу, 28 квітня, відкривається II міська виставка тюльпанів, яка триватиме до 13 травня. Заради цієї виставки було висаджено понад 200 тисяч цибулин сортових тюльпанів.

Основу композицій складають різні сорти тюльпанів, висаджених за «килимовими принципом» – квіти одного сорту займають певну ділянку, розстилаючись наче яскраві килими. Великі яскраві плями червоного, рожевого, жовтого, помаранчевого, бузкового та інших кольорів доповнюють ділянки, де висаджено відразу кілька різних сортів тюльпанів, які наче змагаються один з одним на сонці у яскравості.

Квіткові композиції переплетені українськими мотивами Петриківських розписів. У парку представлено сорти тюльпанів, різні за часом цвітіння, щоб відвідувачі могли довше помилуватися квітами.

За інформацією Київзеленбуду, для дітей під час виставки будуть працювати атракціони, дитячі майданчики, аніматори, а також будуть організовані майстер-класи з татуажу, ліпки, флористики, цікава шоу програма з конкурсами та подарунками.

Для молоді — організовуватимуться веселі конкурси та майстер-класи з гончарства, флористики.

Для дорослих буде влаштована святкова концертна програма. По закінченню виставки відбудеться незабутнє музичне вогняне шоу, яке відбудеться 12 травня.

«Рідна країна»

29 квітня

Інші дати
Народився Леонід Верещагін
(1909, м.Херсон, - 1977) - український і російський фізик, доктор фізико-математичних наук без захисту дисертації, академік. Автор розробки апаратури високого тиску для проведення наукових досліджень і технологічних праць. Під його керівництвом в СРСР вперше отримано синтетичні алмази.
"Академік... Верещагін входив до когорти вражаючих творців...дива в науці й техніці третьої чверті ХХ ст., до якої належали видатні особи - С. П. Корольов, М. В. Келдиш, П. Л. Капиця, А. М. Прохоров... і багато інших, які визначали рівень не тільки вітчизняної, а й світової науки." (Віра Євдокимова)
Розгорнути
Народився Григорій Денисенко
(1919, с. Ходорів Київської обл. - 1999) - учений, професор, доктор технічних наук, член-кореспондент АН УРСР. За його ініціативи вперше в СРСР було побудовано випробувальний полігон "Десна" з комплексного використання відновлювальних джерел енергії.
Розгорнути
1648 – почалася битва під Жовтими Водами
Битва під Жовтими водами (29 квітня— 16 травня 1648) — битва між військами Речі Посполитої і українськими козацько-селянськими військами Богдана Хмельницького та його татарськими союзниками. Перша переможна битва в ході Національно-визвольної війни 1648 – 1654 років, що мала величезне політичне і воєнне значення для Богдана Хмельницького та самого ходу війни.
«Бог не без милості, козак не без щастя» (Українське прислів'я)
Розгорнути