chrome firefox opera safari iexplorer

В України хочуть відібрати фінал футбольного чемпіонату

06 травня 2012 о 00:08

Союз європейських футбольних асоціацій через ситуацію навколо Юлії Тимошенко повинен «щонайменше перенести фінал чемпіонату з Києва до Варшави».

Про це заявив голова найбільшої польської опозиційної партії «Право і справедливість» Ярослав Качинський у п’ятницю в своєму блозі, повідомляє Радіо Свобода.

За його словами, геополітична ситуація Польщі, зокрема, безпека держави, значною мірою залежать від подій в Україні, тому, вважає він, Варшава мусить рішуче протидіяти згортанню демократії в Україні, не зупиняючись перед політичним тиском і навіть перед бойкотом української частини футбольного чемпіонату.

«Інша реакція буде, на жаль, німою згодою на подальшу антидемократичну діяльність української влади», – вважає Качинський.

На його думку, «ситуація Юлії Тимошенко – це символ придушення демократичних дискусій в Україні та зміни геополітичного курсу цієї держави в бік Кремля».

Як повідомлялося, Качинський останніми днями вже закликавофіційну Варшаву бойкотувати Євро-2012 в Україні через справу Тимошенко.

Водночас прем’єр-міністр Польщі Дональд Туск скритикував заклики бойкотувати українську частину чемпіонату Європи з футболу через становище навколо колишнього українського прем’єра.

Розділи: Суспільство

7 травня

Інші дати
Петро Чайковський
1840 –  російський композитор, диригент, музично-громадський діяч. Мав українське коріння. В Україні написав понад 30 творів.
Розгорнути
Народився Микола Кащенко
(1855, с.Веселе, Запорізька область – 1935) - український біолог, ембріолог, селекціонер, один із перших українських академіків, засновник акліматизаційних садів у Томську і Києві. Разом з В.О.Караваєвим створив зоологічний музей і був його першим директором.
Тиха місячна ніч над принишклим селом Оповила біленькі оселі. Лиш пустун-вітерець над люстерком-ставком В срібних хвилях гойда каруселі. Продерчав десь деркач у заплавах ріки, На хвилину сполохавши тишу, Очерет з осокою про щось гомінкий Тихо шепче і чубом колише. Запізнілий туман, мов отара овець, Суне попаски вбрід понад лугом. Замаячив ледь-ледь вдалині острівець Й непомітно сховався за пругом. (Віктор Геращенко)
Розгорнути