chrome firefox opera safari iexplorer

У столиці пройде тритижневий арт-фестиваль I love Kiev

12 травня 2012 о 08:23

З 9 по 30 червня в галереї «Лавра» і під аркою Дружби Народів пройде фестиваль I Love Kiev, покликаний представити киянам та гостям міста сучасну культуру й мистецтво України.

Замість звичних кількох днів цього року урбан-фест триватиме цілих три тижні.

На гостей чекатимуть традиційні концерти, покази мод, виставки. Крім того, на I Love Kiev працюватиме вільний DIY простір, де зберуться люди, що представляють різні субкультурні активності. Плануються майстер-класи з графіти, збору велосипедів, скретчів, шевкотрафаретним принтів і веган-кухні.

На фестивалі виступлять відомі українські і російські гурти.

«Пінг-понг, бук-кроссінг, велопрокат, шахмати, чайна, зручні крісла-мішки, фудкорт с широким меню – усе це буде доступно всім відвідувачам I Love Kiev на території галереї „Лавра“ з 9 по 30 червня», — обіцяють організатори.

Також щоденно працюватиме кіноклуб, де вдень показуватимуть класику світового кіно, а ввечері – авангардний короткий метр, колекції світових кінофестів та інші проекти.

9 червня у кіноклубі відбудеться прем'єра альманаху «New Film of Kiev», в який увійдуть роботи фіналістів однойменного конкурсу.

Разом з тим на іншій локації фесту – під аркою Дружби Народів – покажуть колекції молодих українських дизайнерів та пройдуть концерти прогресивних українських груп.

Потрапити на територію галереї «Лавра» можна за квитками або запрошеннями.

Вартість квитків: на відкриття 50 гривень, на всі дні фестивалю — 100 гривень. На заходи під Аркою Дружби народів вхід безкоштовний.

4 травня

Інші дати
Народилася Марія Тессейр-Донець
(1889, м. київ - 1974) - оперна співачка (колоратурне сопрано) і педагог, заслужений діяч мистецтв. Партії:Марильця, Панночка, Оксана ("Тарас Бульба", "Утоплена", "Різдвяна ніч" М. Лисенка), Розіна ("Севільський цирульник" Дж. Россіні) та ін.
Розгорнути
Народився Лео Сирота
(1885, м. Кам'янець-Подільський – 1965) – піаніст-віртуоз. В віці 11 років уже давав уроки учням і гастролював з концертами. Навчався та викладав в консерваторіях Києва та Львова. Основоположник школи фортепьянної музики Японії.
Розгорнути