chrome firefox opera safari iexplorer

Гайтана виступить під № 7 у другому півфіналі Євробачення

20 травня 2012 о 12:15

Офіційне відкриття міжнародного пісенного конкурсу «Євробачення-2012» відбулося в суботу в «Євроклубі», розташованому на березі Каспію.

У церемонії відкриття взяли участь делегації всіх 42 країн-учасниць «Євробачення».

Символ конкурсу цього року — вогняна квітка, а слоган — Light your fire! Цими малюнками і написами прикрашений весь центр міста, а на площі перед Старим містом встановлена величезна неонова куля з емблемою конкурсу.

Набережна міста освітлена ліхтарями у формі головної емблеми пісенного конкурсу — серця, повідомляє УНІАН з посиланням на «РІА Новости».

В результаті півфіналів, які відбудуться 22 і 24 травня, буде визначена двадцятка фіналістів. Крім них на сцену Baku Crystal Hall у фіналі 26 травня вийдуть виконавиця з Азербайджану та ще з п'ятьох країн — засновниць конкурсу (Німеччина, Іспанія, Великобританія, Франція та Італія).

Переможців конкурсу, як і торік виберуть за допомогою глядацького голосування та професійних журі в кожній країні.

У першому півфіналі на сцену вийдуть представники: Чорногорії, Ісландії, Греції, Латвії, Албанії, Румунії, Швейцарії, Бельгії, Фінляндії, Ізраїлю, Сан-Марино, Кіпру, Данії, Росії, Угорщини, Австрії, Молдови та Ірландії.

У другому півфіналі — Сербії, Македонії, Нідерландів, Мальти, Білорусі, Португалії, УКРАЇНИ, Болгарії, Словенії, Хорватії, Швеції, Грузії, Туреччини, Естонії, Словаччини, Норвегії, Боснії і Герцеговини, Литви.

28 квітня

Інші дати
Народився Микола Івасюк
(1865, с.Заставна Чернівецька область - 1937) – український художник. Автор картин «В'їзд Богдана Хмельницького до Києва», «Богдан Хмельницький під Зборовом», «Битва під Хотином», «Іван Богун у бою під Берестечком».
Ах, не смійтеся ви наді мною, - Не для вас я Вкраїну люблю ! Не для вас виливаю ці сльози з журбою, Що ніхто їх не бачить нічною добою, Коли довго від думок не сплю. Хіба можете ви зрозуміти, Як її я кохаю, люблю ? Та коли б не вона, то для чого б і жити ? Але що… що вам, бідним, про це говорити… Чи ви любите матір свою ? (Павло Тичина)
Розгорнути
Народився Георгій Вороний
(1868, с. Журавка Чернігівська область – 1908) – російський математик українського походження. На його честь названі діаграми Вороного, що застосовуються у інформатиці.
Розгорнути