chrome firefox opera safari iexplorer

За три роки в Україні закрили понад 700 шкіл

27 травня 2012 о 10:14

Протягом останніх трьох років, з 1 вересня 2009-го, в Україні закрили 702 школи. Таку офіційну статистику озвучив екс-директор Українського центру оцінювання якості освіти Ігор Лікарчук.

«Якщо, наприклад в Польщі, коли закривають навчальний заклад, то кошти, які йшли на його фінансування, залишаються в освітній системі, то у нас освітній бюджет не відчуває жодного полегшення», – зазначив він.

Крім того, як розповів Лікарчук, на капітальне фінансування (ремонт шкіл, закупівлю обладнання) з місцевих бюджетів виділяються мізерні суми. Наприклад, зазначив він, в Сумській області в бюджеті на 2012 рік для освіти передбачено 0,1% від видаткової частини, а в Київській – 0,3%.

Нагадаємо, восени минулого року міністр освіти Дмитро Табачник заявив, що він не причетний до закриття жодної школи в Україні. За його словами, рішення про це ухвалює районна рада, який фінансує ці заклади.

Джерело: ZAXID.NET
Розділи: Новини освіти

5 травня

Інші дати
Народився Сидір Воробкевич
(1836, м. Чернівці – 1903) – український письменник, композитор, музично-культурний діяч, православний священик, педагог.
«Мово рідна, слово рідне, Хто вас забуває, Той у грудях не серденько, Тільки камінь має. Як ту мову мож забути ? Котрою учила Нас всіх ненька говорити Ненька наша мила ?» (Сидір Воробкевич)
Розгорнути
Народився Юрій Липа
(1900, м. Полтава – 1944) - громадський діяч, письменник, історіософ, публіцист.
Розгорнути